Categorieën per dag

Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni

 • Scholieren basisonderwijs Stichting Survival De Knipe organiseert in nauwe samenwerking met Scoren voor Gezondheid jaarlijks een 2 daagse scholierenrun  voor de basisscholen uit de gemeente Heerenveen  aangevuld met enkele andere scholen. Op deze 2 dagen mogen de kinderen uit groep 5 t/m 8 die een zwemdiploma A hebben,  in groepen met begeleiders,  de uitdaging aangaan met de survivalhindernissen die opgebouwd zijn op een parcours van ongeveer 5 km door bossen, sloten en weilanden.

Informatie en inschrijving zal via de combinatiefunctionarissen verlopen. Individueel inschrijven is niet mogelijk.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Scoren voor gezondheid scorenvoorgezondheid@sportstadheerenveen.nl of met SSDK scholierenrun@survivaldeknipe.nl

Op het meedoen aan de scholierenrun zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Lees de voorwaarden voor deelname scholierenrun 2018.

 

Vrijdag 1 juni 2018

 • Krûmels

Alle krûmels (kleintjes) die kunnen lopen en t/m 7 jaar doen een uitdagend parcours op het start-/finish terrein. Klimmen, klauteren, evenwicht, rennen. De kinderen bepalen zelf hoeveel rondes ze doen (afhankelijk van leeftijd tot maximaal 30 minuten). Er zijn diverse eenvoudige hindernissen die door de krûmels worden bedwongen. Ze kunnen, nee moeten, hierbij vies en nat worden. Het publiek kan de hele ronde volgen. Er wordt gestart in 3 of 4 leeftijdscategorieën. De oudste groep heeft een wat langer parcours met een slootloop. Voorinschrijvers starten in een shirt wat bij de prijs is inbegrepen. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk, de prijs is hetzelfde, survivalshirts zolang de voorraad strekt. Zijn de survivalshirts op dan kunnen ze in een eigen meegebracht shirt meedoen. Na afloop is er de mogelijkheid om een patatje, ijsje of poffertjes te kopen.

Zaterdag 2 juni 2018

 • Jeugd Survival Run
  • JSR 15-17 – licentiehouders 15-17 jaar – 7 km – 29 hindernissen
  • JSR 12-14 – licentiehouders 12-14 jaar – 5 km – 23 hindernissen
  • JSR 10-11 – licentiehouders 10-11 jaar – 5 km – 23 hindernissen
  • JSR 8-9 – licentiehouders 8–9 jaar – 5 km – 20 hindernissen

 

 • Recreatief 7 km koppel – deelnemers 15 jaar e.o. 

Bestemd voor de meer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apenhang over 5 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand). Koppels mogen elkaar alleen vanuit de hindernissen helpen en dus niet elkaar over de hindernissen tillen. 

 • Ouder-Kind-Run

Een (1) ouder/verzorger loopt deze run met 1 of 2 kinderen (8 t/m 15 jaar). De route en de hindernissen zijn gelijk aan die van de Recreatief individueel. Verschil is dat in deze categorie de twee- of drietallen bij elkaar blijven en ook starten met hetzelfde startnummer.

Indien gewenst kan ook worden ingeschreven voor de SurvialFun groepsrun. De afstand is dan iets korter en de hindernissen iets milder. Zie hieronder.

 • Survivalrun recreatief-individueel (8-88 jaar)

Deze populaire run is voor iedere sportieveling met doorzettingsvermogen te doen. De route is plm 5 km met 23 hindernissen van eenvoudig tot toch best wel pittig. Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk. In het parcours doe je o.a. een swingover en een stukje apenhang.  De inschrijving is individueel. 

 • SurvivalFun (groepsrun)

De sportieve fun staat hier meer dan ooit voorop. De route is iets korter (totaal plm 4,5 km) en heeft enkele andere, iets mildere hindernissen. Voor deze categorie is er geen tijdsregistratie (de klok blijft doorlopen, als je wilt kun je je tijd zelf uitrekenen). Je schrijft in als groep, van 2 tot 30 personen. Dat is éénmalig, latere wijzigingen of uitbreidingen zijn niet meer mogelijk! De inschrijver (=teamcaptain) betaalt voor de gehele ingeschreven groep. Je bent in deze categorie zeker dat je gelijktijdig start.
Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk.

Zondag 3 juni 2018

 • Open NK Lange Survival Run – LSR

Alle licentiehouders, senioren, plm 20 km en 70 hindernissen.

 

 • Recreatief 12 koppel (12 km, 38 hindernissen): deelnemers 18 jaar e.o.

Bestemd voor de zeer geoefende atleten (beheersen de voetklem/touwklimmen en apenhang over 7 meter, lopen regelmatig minimaal deze afstand). Koppels mogen elkaar alleen vanuit de hindernissen helpen en dus niet elkaar over de hindernissen tillen. 

 • Recreatief 12 individueel (12 km, 38 hindernissen): deelnemers 18 jaar e.o.

  Bestemd voor de zeer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apenhang over 7 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand).

 • Recreatief 7 km individueel (7 km, 29 hindernissen): deelnemers 15 jaar e.o.

Bestemd voor de meer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apenhang over 5 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand). Deze categorie telt mee als kwalificatierun voor een KSR licentie.