Categorieën per dag

Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni

 • Scholieren basisonderwijs Stichting Survival De Knipe organiseert in nauwe samenwerking met Scoren voor Gezondheid jaarlijks een 2 daagse scholierenrun  voor de basisscholen uit de gemeente Heerenveen  aangevuld met enkele andere scholen. Op deze 2 dagen mogen de kinderen uit groep 5 t/m 8 die een zwemdiploma A hebben,  in groepen met begeleiders,  de uitdaging aangaan met de survivalhindernissen die opgebouwd zijn op een parcours van ongeveer 5 km door bossen, sloten en weilanden.

Informatie en inschrijving zal via de combinatiefunctionarissen verlopen. Individueel inschrijven is niet mogelijk.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Scoren voor gezondheid scorenvoorgezondheid@sportstadheerenveen.nl of met SSDK scholierenrun@survivaldeknipe.nl

Op het meedoen aan de scholierenrun zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Lees de voorwaarden scholierenrun 2017

 

Vrijdag 1 juni 2018

 • Krûmels

Alle krûmels (kleintjes) die kunnen lopen en t/m 7 jaar doen een uitdagend parcours op het start-/finish terrein. Klimmen, klauteren, evenwicht, rennen. De kinderen bepalen zelf hoeveel rondes ze doen (maximaal 30 minuten). Er zijn diverse eenvoudige hindernissen die door de krûmels worden bedwongen. Ze kunnen, nee moeten, hierbij vies en nat worden. Het publiek kan de hele ronde volgen. Er wordt gestart in 3 leeftijdscategorieën. De oudste groep heeft een wat langer parcours met een slootloop. Voorinschrijvers starten in een shirt wat bij de prijs is inbegrepen. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk, de prijs is hetzelfde, survivalshirts zolang de voorraad strekt. Zijn de survivalshirts op dan kunnen ze in een eigen meegebracht shirt meedoen. Na afloop is er de mogelijkheid om een patatje, ijsje of poffertjes te kopen.

Zaterdag 2 juni 2018

 • Jeugd Survival Run
  • JSC-A licentiehouders 15-17 jaar 7 km, 25 hindernissen
  • JSC-B licentiehouders 12-14 jaar 5 km, 20 hindernissen
  • JSC-C licentiehouders 10-11 jaar 5 km, 20 hindernissen
  • JSC-D licentiehouders 8-9 jaar
 • Korte Survival Run – KSR

In verband met het Open Nederlands Kampioenschap Lange Survivalrun wordt er dit jaar geen KSR georganiseerd.

 • Recreanten Koppelrun 7km 

voor het de eerste keer organiseren we een koppelrun. Als tweetal doe je de hindernissen. De afwijkende reglementen zullen hier nog worden toegevoegd. Samenloopverzoeken met andere koppels zijn helaas niet mogelijk.

 • Ouder-Kind-Run

Een (1) ouder/verzorger loopt deze run met 1 of 2 kinderen (8 t/m 15 jaar) De route en de hindernissen zijn gelijk aan die van de Survivalrun recreatief-individueel. Verschil is dat in deze categorie de twee- of drietallen bij elkaar blijven en ook starten met hetzelfde startnummer. Afstand plm 5 km.

De indeling in startgroepen wordt ook dit jaar gedaan op basis van de postcode van de inschrijver. Wil je dus dat jou koppel samen met een ander koppel  in dezelfde startgroep komt, gebruik dan dezelfde postcode.

Indien gewenst kan ook worden ingeschreven voor de SurvialFun groepsrun. De afstand is dan iets korter en de hindernissen iets milder. Zie hieronder.

 • Survivalrun recreatief-individueel (8-88 jaar)

Deze populaire run is voor iedere sportieveling met doorzettingsvermogen te doen. De route is plm 5km, je krijgt onderweg 20 hindernissen, van eenvoudig tot toch best wel pittig.  Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk. De inschrijving is individueel. De startgroepindeling gebeurt NIET op volgorde van inschrijving.  De indeling in startgroepen wordt ook dit jaar gedaan op basis van de postcode van de inschrijver. Wil je dus in dezelfde startgroep komen gebruik dan dezelfde postcode. Er kan 1 startgroep verschil ontstaan!

 • SurvivalFun (recreatief-groepen, 8-88 jaar)

In 2015 zijn we gestart met deze categorie. De sportieve fun staat hier meer dan ooit voorop. De route is iets korter (totaal plm 4,5 km) en heeft enkele andere, iets mildere hindernissen. Voor deze categorie is er geen tijdsregistratie (de klok blijft doorlopen, als je wilt kun je je tijd zelf uitrekenen). Je schrijft in als groep, van 2 tot 30 personen. Dat is éénmalig, latere wijzigingen of uitbreidingen zijn niet meer mogelijk! Een eventuele afvaller mag worden vervangen maar zal onder oorspronkelijke naam starten. De inschrijver (=teamcaptain) betaalt voor de gehele ingeschreven groep. Je bent in deze categorie zeker dat je gelijktijdig start.
Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk.

Zondag 3 juni 2018

 • Open NK Lange Survival Run – LSR

Alle licentiehouders, senioren, 18 km, 50 hindernissen.

 • Middellange Survival Run – MSR 

In verband met het Open Nederlands Kampioenschap wordt er dit jaar geen MSR georganiseerd. 

Recreanten

 • Recreanten 15 jaar en ouder, 7 km, 25 hindernissen.

Bestemd voor de meer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apehang over 5 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand). De inschrijving is individueel. De startgroepindeling gebeurt NIET op volgorde van inschrijving.  De indeling in startgroepen wordt ook dit jaar gedaan op basis van de postcode van de inschrijver. Wil je dus in dezelfde startgroep komen gebruik dan exact dezelfde postcode. Er kan 1 startgroep verschil ontstaan!

(deelnemers 15-17 jaar mogen geen lasten dragen en/of houthakken)

 • Recreanten 18 jaar en ouder, 12 km, 40 hindernissen.

Bestemd voor de zeer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apehang over 7 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand).