Categorieën per dag

Donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei 2019

 • Scholieren basisonderwijs 

Stichting Survival De Knipe organiseert in nauwe samenwerking met Scoren voor Gezondheid jaarlijks een 2 daagse scholierenrun  voor de basisscholen uit de gemeente Heerenveen  aangevuld met enkele andere scholen. Op deze 2 dagen mogen de kinderen uit groep 5 t/m 8 die een zwemdiploma A hebben,  in groepen met begeleiders,  de uitdaging aangaan met de survivalhindernissen die opgebouwd zijn op een parcours van ongeveer 5 km door bossen, sloten en weilanden.

Informatie en inschrijving zal via de combinatiefunctionarissen verlopen. Individueel inschrijven is niet mogelijk.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Scoren voor gezondheid scorenvoorgezondheid@sportstadheerenveen.nl of met SSDK scholierenrun@survivaldeknipe.nl

Op het meedoen aan de scholierenrun zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Lees de voorwaarden voor deelname scholierenrun.

Vrijdag 24 mei 2019

 • Krûmels

Alle krûmels (kleintjes) die kunnen lopen en t/m 7 jaar doen een uitdagend parcours op het start-/finish terrein. Klimmen, klauteren, evenwicht, rennen. De kinderen bepalen zelf hoeveel rondes ze doen (afhankelijk van leeftijd tot maximaal 30 minuten). Er zijn diverse eenvoudige hindernissen die door de krûmels worden bedwongen. Ze kunnen, nee moeten, hierbij vies en nat worden. Het publiek kan de hele ronde volgen. Er wordt gestart in 3 of 4 leeftijdscategorieën. De oudste groep heeft een wat langer parcours met een slootloop. Voorinschrijvers starten in een shirt wat bij de prijs is inbegrepen. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk, de prijs is hetzelfde, survivalshirts zolang de voorraad strekt. Zijn de survivalshirts op dan kunnen ze in een eigen meegebracht shirt meedoen. Na afloop is er de mogelijkheid om een patatje, ijsje of poffertjes te kopen.

Zaterdag 25 mei 2019

 • Jeugd Survival Run
 • JSR 15-17 – licentiehouders 15-17 jaar – 7 km – 29 hindernissen
 • JSR 12-14 – licentiehouders 12-14 jaar – 5 km – 23 hindernissen
 • JSR 10-11 – licentiehouders 10-11 jaar – 5 km – 23 hindernissen
 • JSR 8-9 – licentiehouders 8–9 jaar – 5 km – 20 hindernissen
 • Korte Survival Run – KSR

KSR licentiehouders Senioren 7 km, 25 hindernissen

N.B. Licentiehouders zijn lid van de Survivalrunbond Nederland en hebben een licentie voor een bepaald circuit.

 • Recreatief 5 km – licht

Deze populaire run is goed te doen voor de beginnende survival-atleet. De route is plm 5 km met 23 hindernissen van eenvoudig tot toch best wel pittig. Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), de deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk. In het parcours doe je o.a. een swingover en een stukje apenhang. De inschrijving is individueel.  De hindernissen zijn maximaal 2,5 meter hoog. 

Deze categorie komt in de plaats van de Survivalfun groepsrun. Veel deelnemers vonden het jammer dat daarin een aantal hindernissen in het centrum van De Knipe ontbraken. Om hieraan tegemoet te komen is er deze categorie.   

 • Ouder-Kind-Run

Een (1) ouder/verzorger loopt deze run met 1 of 2 kinderen (8 t/m 15 jaar). De route en de hindernissen zijn gelijk aan die van de Recreatief individueel. Verschil is dat in deze categorie de twee- of drietallen bij elkaar blijven en ook starten met hetzelfde startnummer.

Zondag 26 mei 2019

 • Lange Survival Run – LSR
 • LSR licentiehouders, senioren, plm 18 km en 70 hindernissen.

 • Middellange Survival Run – MSR
 • MSR licentiehouders, senioren, plm 12 km en 40 hindernissen.

 • Recreatief 12 individueel (12 km, 38 hindernissen): deelnemers 18 jaar e.o.

Bestemd voor de zeer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apenhang over 7 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand).

 • Recreatief 7 km: deelnemers 15 jaar e.o.

Bestemd voor de meer geoefende atleet (beheerst de voetklem/touwklimmen en apenhang over 5 meter, loopt regelmatig minimaal deze afstand). Deze categorie telt mee als kwalificatierun voor een KSR licentie. Inschrijving is individueel. 

 • Recreatief 5 km – zwaar: deelnemers 8 jaar e.o.

Deze categorie is nieuw voor de zondag en met name bedoeld voor de meer gevorderde survivalatleet. Het parcours is hetzelfde als op zaterdag echter de hindernissen zijn aanmerkelijk zwaarder en vragen daardoor meer kracht maar ook meer beheersing van de survivaltechnieken. 

Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), de deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk. In het parcours doe je o.a. een swingover en een stukje apenhang. De inschrijving is individueel.